Detail publikace

Datastore MongoDB Stub pro Google App Engine SDK

HELLER Stanislav a VOLF Tomáš. Datastore MongoDB Stub pro Google App Engine SDK. In: Datakon a Znalosti 2013. 1. vydání. Ostrava: VŠB Technická univerzita Ostrava, 2013, s. 195-204. ISBN 978-80-248-3189-3.
Název anglicky
Datastore MongoDB Stub for Google App Engine SDK
Typ
článek ve sborníku konference
Jazyk
čeština
Autoři
Heller Stanislav, Ing. (FIT VUT)
Volf Tomáš, Ing. (UIFS FIT VUT)
Klíčová slova

Google App Engine, MongoDB, datastore, stub, cloud, NoSQL

Abstrakt

Článek se zabývá platformou Google App Engine, což je cloudové prostředí pro vývoj a hostování webových aplikací na infrastruktuře Google. Článek pojednává také o NoSQL databázích, konkrétně pak o databázi MongoDB. High Replication Datastore, produkční úložiště pro Google App Engine, není uvolněno pro použití v lokálním vývojovém prostředí. Řešením je použití tzv. datastore stubů, které data ukládají do dostupných lokálních úložišť a simulují chování produkčního úložiště. Pro Google App Engine existují dvě implementace datastore stubů: Datastore File Stub a Datastore SQLite Stub. V článku je představen Datastore MongoDB stub, který je novou možností pro využití s Google App Engine při vývoji na lokálním prostředí. Dále jsou prezentovány také výsledky několika experimentů porovnávající výkonnost Datastore File Stubu a Datastore SQLite Stubu oproti novému Datastore MongoDB Stubu.

Anotace

Datastore MongoDB Stub pro Google App Engine SDK umožňuje vývojářům využívat v prostředí Google App Engine lokálního úložiště v podobě databáze MongoDB pro vývoj a testování jejich aplikací. Datastore MongoDB Stub simuluje produkční prostředí Google App Engine, a to konkrétně chování úložiště High Replication Datastore. Samotné úložiště High Replication Datastore není uvolněno pro použití v lokálním vývojovém prostředí a je dostupné pouze v produkčním prostředí.

Rok
2013
Strany
195-204
Sborník
Datakon a Znalosti 2013
Řada
1. vydání
Konference
DATAKON 2013, Ostrava, CZ
ISBN
978-80-248-3189-3
Vydavatel
VŠB Technická univerzita Ostrava
Místo
Ostrava, CZ
BibTeX
@INPROCEEDINGS{FITPUB10372,
   author = "Stanislav Heller and Tom\'{a}\v{s} Volf",
   title = "Datastore MongoDB Stub pro Google App Engine SDK",
   pages = "195--204",
   booktitle = "Datakon a Znalosti 2013",
   series = "1. vyd\'{a}n\'{i}",
   year = 2013,
   location = "Ostrava, CZ",
   publisher = "V\v{S}B-Technical University of Ostrava",
   ISBN = "978-80-248-3189-3",
   language = "czech",
   url = "https://www.fit.vut.cz/research/publication/10372"
}
Nahoru