Detail publikace

Systém pro souběžný návrh technického a programového vybavení počítačů

MASAŘÍK Karel. Systém pro souběžný návrh technického a programového vybavení počítačů. VUTIUM. Brno: Fakulta informačních technologií VUT v Brně, 2008. ISBN 978-80-214-3863-7.
Název anglicky
System for Hardware-Software Co-Design
Typ
kniha
Jazyk
čeština
Autoři
Abstrakt

Aplikačně specifické instrukční procesory tvoří jádra vestavěných systémů. Oblast souběžného návrhu hardwaru a softwaru (hardware/software co-design) se zabývá návrhem aplikačně specifických procesorů, přičemž oblast prozkoumává různé varianty řešení pro konkrétní úlohu na základě různých kriterií (cena, spotřeba a velikost čipu). Úspěch fáze prozkoumávání je ovlivněn existencí řádného modelu architektury, na základě něhož mohou být vytvořeny softwarové nástroje pro programování a simulaci architektury spolu s implementací architektury v hardwarovém popisném jazyce. Jazyky pro popis architektury umožňují automatizovat fázi vytvoření softwarových nástrojů a fázi implementace architektury v hardwaru. Po vytvoření implementace architektury v hardwaru vyvstává otázka, zda je implementace v hardwaru ekvivalentní se softwarovými nástroji, lépe řečeno, zda je možné použít nástroje pro programování skutečného hardwaru a zda má vygenerovaný simulátor obdobné chování jako hardware. V této práci představíme systém, který se zabývá jednotlivými kroky automatizace procesoru souběžného návrhu hardwaru a softwaru.

Rok
2008
Strany
156
Řada
VUTIUM
ISBN
978-80-214-3863-7
Vydavatel
Fakulta informačních technologií VUT v Brně
Místo
Brno, CZ
BibTeX
@BOOK{FITPUB8915,
   author = "Karel Masa\v{r}\'{i}k",
   title = "Syst\'{e}m pro soub\v{e}\v{z}n\'{y} n\'{a}vrh technick\'{e}ho a programov\'{e}ho vybaven\'{i} po\v{c}\'{i}ta\v{c}\r{u}",
   pages = 156,
   series = "VUTIUM",
   year = 2008,
   location = "Brno, CZ",
   publisher = "Faculty of Information Technology BUT",
   edition = "1st",
   ISBN = "978-80-214-3863-7",
   language = "czech",
   url = "https://www.fit.vut.cz/research/publication/8915"
}
Nahoru