Detail publikace

Moderní biometrické systémy založené na více charakteristikách a jejich vlastnosti

DRAHANSKÝ Martin. Moderní biometrické systémy založené na více charakteristikách a jejich vlastnosti. Vědecké spisy Vysokého učení technického v Brně. Edice Habilitační a inaugurační spisy, sv. 557. Brno: Nakladatelství Vysokého učení technického v Brně VUTIUM, 2016. ISBN 978-80-214-5451-4.
Název anglicky
Modern Biometric Systems Based on More Characteristics and Their Properties
Typ
skripta
Jazyk
čeština
Autoři
Klíčová slova

multimodální biometrický systém, otisk prstu, ruka, žíly ruky, žíly prstu, 2D geometrie, 3D geometrie, obličej, sítnice oka, duhovka oka, multibiometrická fúze

Abstrakt

Multimodální biometrické systémy hrají významnou roli v dnešní společnosti, neboť kombinují více biometrických charakteristik. V rámci této publikace jsou na začátku diskutovány významné pojmy, které se týkají obecně biometrických systémů. Následují konkrétní tři skupiny multimodálních biometrických systémů, které jsou založeny na ruce, obličeji a oku. U ruky jsou diskutovány otisky prstů, žíly hřbetu/dlaně ruky, žíly prstu a 2D/3D geometrie ruky. U obličeje se jedná sice o jednu biometrickou charakteristiku, která je však snímána a zpracovávána třemi různými způsoby - ve 2D, 3D a termo-oblasti. U oka jsou diskutovány dvě nejvýznamnější charakteristiky - duhovka a sítnice, přičemž v závěru je rozebráno naše unikátní zařízení na snímání těchto charakteristik. Zde uvedené vědecké výsledky se opírají o vlastní výzkum.

Rok
2016
Strany
44
Kniha
Vědecké spisy Vysokého učení technického v Brně
Řada
Edice Habilitační a inaugurační spisy, sv. 557
ISBN
978-80-214-5451-4
Vydavatel
Nakladatelství Vysokého učení technického v Brně VUTIUM
Místo
Brno, CZ
Nahoru