Detail produktu

Knihovna softwarových modulů a firmware SDM pro filtraci sítového provozu na úrovni aplikačních protokolů pomocí FPGA SoC

Vznik: 2017

Název česky
Knihovna softwarových modulů a firmware SDM pro filtraci sítového provozu na úrovni aplikačních protokolů pomocí FPGA SoC
Typ
software
Licence
vyžadována - licenční poplatek
Autoři
Polčák Libor, Ing., Ph.D. (UIFS FIT VUT)
Franková Barbora, Ing. (UIFS FIT VUT)
Kekely Lukáš, Ing., Ph.D. (UPSY FIT VUT)
Vrána Roman, Ing. (UPSY FIT VUT)
Dražil Jan, Ing. (UPSY FIT VUT)
Klíčová slova

Analýza síťového provozu, analýza aplikačních protokolů, softwarově definovaný monitoring, zákonné odposlechy.

Popis

Tento softwarový balíček obsahuje knihovnu softwarových modulů určených pro rychlé rozpoznání aplikačního protokolu a komunikujících uživatelů - podporovány jsou protokoly SMTP, SIP, FTP, POP3 a IMAP. Knihovna má definované rozhraní umožňující snadné přidání dalších protokolů.

Tuto knihovnu využívá software pro softwarově definované monitorování (SDM) toků přenášených počítačovými sítěmi. Software umožňuje ovládání filtru v FPGA pomocí knihovny libsp1flt, která je součástí balíčku.

Další informace o softwarovém balíčku jsou součástí dokumentu "Specifikace modulů pro analýzu a filtraci aplikačních protokolů" vytvořeného projektem "Sondy pro analýzu a filtraci provozu na úrovni aplikačních protokolů".

Umístění
Licence

Software je šířen v souladu s licenční politikou projektu Sondy pro analýzu a filtraci provozu na úrovni aplikačních protokolů, MV, VI20152019001.

Soubory
Projekty
Výzkumné skupiny
Pracoviště
Nahoru