Detail produktu

RAVAC

Vznik: 2014

Název česky
Robust Automatic Vector Accelerator Compiler
Typ
software
Licence
vyžadována - zdarma
Autoři
Klíčová slova

Vector Accelerator, Compiler
 

Popis

RAVAC  (Robust Automatic Vector Accelerator Compiler) je nástroj, který nalézá vektorové výpočty v programech v jazyce C takové, že mohou být vypočítány na rekonfigutrovatelných akcelerátorech. Na základě nalezených částí výpočtu pak automaticky transformuje vstupní program, aby byly akcelerátory automaticky použity.

Vývoj nástroje začal během projektu SMECY s cílem vytvořit překladač pro platformu ASVP/EdkDSP vyvinutou na UTIA ČR.

Dříve než byl vybrán název RAVAC, tak jako pracovní názvy v rámci projektu SMECY byly používány BUT překladač, nebo EdkDSP backend.

Na platformách jako je ASVP od UTIA nebo Zynq od firmy Xilinx jsou akcelerátory volně vázané. To znamená, že má buď akcelerátor přístup do hlavní paměti, nebo má lokální paměti přístupné hlavnímu procesoru. Nástroj, který se snaží automaticky využít takovýchto akcelerátorů má tři hlavní povinnosti: 1) identifikace částí vykonatelných an akcelerátoru, 2) příprava kódu a dalších informací pro akcelerátor a 3) transformace kódu pro hlavní procesor tak, aby připoravil data pro akcelerátor a spustil výpočet. Toto jsou také hlavní součásti překladače RAVAC.

Umístění
Licence

Pro informace o licenčních podmínkách prosím kontaktujte: Mgr. Ing. Tomáš Urban, Research Centre of Information Technology BUT Brno, Božetěchova 2, 612 66 Brno, 541 141 499

Soubory
Projekty
Výzkumné skupiny
Pracoviště
Nahoru