Detail produktu

Vector Image Segmentation Tools

Vznik: 2009

Název česky
Nástroj pro vektorovou segmentaci obrazových dat
Typ
software
Licence
vyžadována - zdarma
Autoři
Klíčová slova

CT/MR data, segmentace medicínských obrazových dat, detekce hran ve 3D, rekonstrukce povrchu, Delaunay triangulace, variational tetrahedral meshing, isotropic meshing, shlukování.

Popis

Vector Image Segmentation Tools je soubor nástrojů (C++ knihovna, moduly, skripty, apod.) pro vektorovou segmentaci obrazu a zejména volumetrických medicínských dat. Základní myšlenkou segmentace obrazu je jeho rozdělení na regiony. Vektorová segmentace v tomto případě využívá 2D/3D Delaunay tringulaci. Knihovna nabízí funkce pro pokrytí obrazu sítí trojúhelníku/tetraedrů tak, aby hrany sítě respektovaly výrazné obrazové hrany. V případě volumetrických dat, lze z takto vytvořené sítě přímo extrahovat povrch regionu jako polygonální model. Dobré kvality sítě je dosaženo použitím metod izotropního a variančního meshování. Pro klasifikaci prvků sítě do regionů jsou k dispozici shlukovací algoritmy, ale i tradiční algoritmy známé ze zpracování obrazu upravené pro práci s mřížkou trojúhelníků nebo tetraedrů.

Umístění
Licence

Volně šiřitelný software poskytovaný pod licencí GNU GPL (přesné znění licence je dostupné na stránce http://www.gnu.org/licenses/gpl.html).

Soubory
Projekty
Výzkumné skupiny
Pracoviště
Nahoru